Program prima casa

Programeaza o vizionare

Prima Casă este un program guvernamental lansat in 2009, destinat sprijinirii persoanelor care achiziționează pentru prima dată o locuință și nu au beneficiat în trecut de credit ipotecar.

– Prin acest program, guvernul garantează 80% din valoarea împrumutului pentru cumpărarea locuinței.

– Valoarea maximă a creditului este de 60.000 de euro, iar pentru beneficiari nu există limită de vârstă

Creditul Prima Casa reprezinta un credit acordat in lei sau in euro in vederea:

1. achizitionarii unei locuinte finalizate;

2. achizitionarii unei locuinte nefinalizate, aflate in diverse stadii de constructie, dar ce urmeaza a se achizitiona imediat dupa finalizarea ei (banca va emite o promisiune unilaterala de creditare);

3. constructia unei locuinte.

– Clientii eligibili pentru creditul Prima Casa sunt persoanele care fie nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

– Valoarea acordata prin credit Prima Casa este de 57.000 euro pentru achizitie locuinta finalizata sau 66.500 euro, doar pentru constructiile noi, care au autorizatie de constructie eliberata dupa data de 22.02.2010, iar un avans Prima Casa este de minim 5%.

– Perioada de creditare este de minim 120 luni si maxim 360 luni.

– Pentru anul 2016, Guvernul Romaniei a stabilit un plafon Prima Casa de 1.5 milioane euro.