Finisaje si materiale de constructie

Programeaza o vizionare

Calitatea si siguranta sunt prioritatile noastre, astfel ca alegem intotdeauna materiale si solutii de constructie consacrate si verificate.

Apartamentele se vor preda complet finisate („la cheie”), dar contractarile facute pe parcursul desfasurarii constructiei ofera proprietarilor beneficiul de a-si personaliza locuinta, dupa propriile dorinte si nevoi.

Mai jos va prezentam cateva dintre solutiile si materialele folosite in cadrul proiectului, astfel:

Fundatia si structura de rezistenta

Fundatia si structura de rezistenta sunt cele mai importante elemente ce compun o locuinta.

De calitatea lor, atat prin prisma materialelor folosite cat si prin prisma proiectarii, dimensionarii si executiei conform specificatiilor, depinde intreg proiectul si, cel mai important, siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra.

Desi nu este un bloc masiv, am ales sa construim in cel mai sigur mod, astfel ca fundatiile sunt formate din grinzi continue, incrucisate, din beton armat, clasa C20/25.

Structura este formata din stalpi si cadre din beton armat, atent proiectate si executate.

Inchiderile perimetrale si de compartimentare

Inchiderile perimetrale sunt zidurile sau peretii exteriori, iar inchiderile de compartimentare sunt zidurile sau peretii dintre apartamente si dintre camerele aceluiasi apartament.

In urma studiilor efectuate si a analizarii caracteristicilor specifice proiectului am ales pentru inchiderile perimetrale zidaria din blocuri ceramice tip porotherm, de 30 cm grosime

iar pentru inchiderile de compartimentare am ales zidaria din blocuri ceramice de 20 cm intre apartamente si de 12,5 cm intre camerele aceluiasi apartament. Peretii sunt tencuiti si finisati corespunzator.

Termoizolatia

Termoizolatia este un element important. De calitatea termoizolatiei si a executiei sale depinde confortul termic al locuintei.

Pentru proiectul nostru am ales un sistem termoizolant format din polistiren expandat de calitate superioara, EPS-80 de grosime 10 cm.

Acest termosistem va fi armat cu fibra de sticla, tencuit si finisat cu materiale rezistente si durabile.

Tamplaria

Tamplaria este un element foarte important, de calitatea ei si a executiei acesteia depinde gradul de etansietate si de diminuare a pierderii termice.

In proiectele noastre folosim cele mai noi solutii de inchidere – geamul termopan format din 3 straturi cunoscut si sub denumirea de tripan. Tamplaria este marca Gealan, din PVC, sticla este low-e ceea ce asigura un grad superior de izolatie termica si fonica.

Incalzire si apa calda

Deoarece stim cat de important este sa ai controlul asupra propriului confort termic am ales sa dotam apartamentele cu propria centrala termica.

Astfel am ales centralele termice in condensatie de la VIESSMANN, fiind recunoscuti pentru calitatea produselor oferite si, foarte important, pentru ca asigura service si mentenanta.

Incalzirea se va face prin pardoseala, montata intr-un sistem special de tubulaturi foarte rezistente si cu durata de viata mai mare de 50 de ani. Parchetul este, de asemenea, unul special destinat incalzirii prin pardoseala.

Finisaje

Finisajele sunt responsabile de aspectul estetic al locuintei. In plus, deoarece stim cat de important este pentru viitorii proprietari sa-si poata personaliza locuinta, am ales un nivel de calitate premium, folosind marci de renume, produse de calitate si optiuni diverse pentru culori si nu numai, astfel:

• Gresia și faianța sunt marca Marazzi, import Italia. Marazzi este un lider mondial în domeniul plăcilor ceramice;

• Parchetul este de la EGGER, import Austria și Germania de calitate superioară. EGGER este liderul European în materie de semifabricate din lemn și unul dintre lideri în producerea parchetului de calitate superioară.

• Uși de interior pline PORTA DOORS, un brand care a crescut de la an la an, iar calitatea produselor alese pentru proiectul nostru este premium.

• Obiecte sanitare Ideal Standard si baterii Kludi/Grohe, calitatea lor fiind deja recunoscuta, iar durata de viata si rezistenta este una dintre cele mai ridicate din lume.

Instalatii

Instalatia electrica este din cupru si a fost bine calculata si dimensionata, luand in considerare atat nevoile curente cat si viitoare. Instalatia este montata intr-o tubulatura speciala astfel incat este usor de inlocuit la nevoie si, cel mai important, este foarte sigura, riscul unui incndiu cauzat de instalatia electrica fiind practic nul.

Instalatia termica/sanitara este de la Romstal, de cea mai buna calitate, fiind garantata cel putin 50 de ani, fara nici un fel de probleme.

Alte detalii pe scurt:

• Placa turnata inclusiv peste ultimul etaj;
• Granit pe casa scarii si pe treptele exterioare;
• Contorizari consum energie electrica individuale;
• Contorizari consum gaze individuale;
• Lift silentios;
• Mana curenta din inox pe casa scarii;
• Usa intrare antiefractie;
• Parcare amenajata subsol si exterioara.
• Acoperis: tip terasa, termoizolat si hidroizolat;
• Certificat energetic clasa A.